Sunday, July 22, 2018

#1 2005-12-22 01:59:38 pm

Mac_D00D307
Member
Registered: 2005-12-22
Posts: 1

This Day in WWII Workflow

Hey guys, just signed up here cause I'm starting to get into Mac scripting, but just starting out with Automator, then hopefully going into Applescript. Anyway...

So I'm trying to do this workflow that will grab what happened in this day in WWII, and then make it your desktop background. Part of it I took from Macworld's "Put Stock Quotes on your Desktop" workflow. So here it is, if you need the actual file just email me (rmjohnson307 (at) gmail dot com).

1. Get Specified URLS
http://www.historychannel.com/global/feeds/tdihrss.jsp
2. Get Text from Webpage
3. New TextEdit Document
4.Run Applescript

Applescript:

on run {input, parameters}
   tell application "TextEdit"
       activate
       set the size of the text of the front document to 12
       set the zoomed of the front window to true
   end tell
   return true
end run

5. Get Specified Finder Items
Name: Desktop_Picture.png Path: Ryan's eMac> Users > ryan > Desktop > Desktop_Picture.png
6. Take Screenshot
Typ: Full Screen
Options: Main Monitor Only is checked, Timed is unchecked
Save to: Clipboard
7. Set the Desktop Picture


Like I said steps 3-7 are from that other workflow, I hope that's ok. Any help is appreciated!

EDIT: Oh yea, I forgot to mention some other stuff. The Desktop_Picture.png is what I want to the screenshot to be changed to, but it doesn't change it, it just keeps the original image.

Model: eMac
AppleScript: ?
Browser: Safari 416.13
Operating System: Mac OS X (10.4)

Last edited by Mac_D00D307 (2005-12-22 04:22:10 pm)


Filed under: TextEdit

Offline

 

#2 2005-12-30 02:50:29 pm

Kevin Wolfe
Member
From:: Cincinnati OH USA
Registered: 2005-10-27
Posts: 67
Website

Re: This Day in WWII Workflow

RM,

So, where's the snag in your workflow so far?

In step 4, you may not need "activate". Since you have created a new textedit document, activate may create a new empty document that will be foremost.

I also think you need to flip step 5 and 6.

Kevin

Offline

 

#3 2005-12-30 03:19:28 pm

Bruce Phillips
Administrator
Registered: 2004-07-16
Posts: 2649

Re: This Day in WWII Workflow

Kevin Wolfe wrote:

In step 4, you may not need "activate".


Check out the commands Launch and Run. I believe Activate behaves like an explicit Run, as well as bringing an app to the front. The effect of these commands can differ among applications (see the documentation).

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

RSS (new topics) RSS (active topics)